lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuoden 2016 parhaat (sisustus)kirppislöydöt. The best (interior) flea market finds in 2016 (only in Finnish this time, I´m sorry).

Muiden bloggaajien keskittyessä kokoamaan yhteen kuluneen vuoden kuulumisia ja Instagramin tykätyimpiä, kerään minä bloggauksen ja instan untuvikkona yhteen vuoden merkityksellisimpiä, ihanimpia ja rakkaimpia kirppislöytöjä, jotka ovat tänä vuonna tehneet minulle kodin.

Aloitan tällä ryhmäpotretilla, joka herättää minussa ihastusta edelleen.
Kevään pitkä kuiva kausi huipentui kahden päivän uskomattomaan saldoon: aitovanhaan String-hyllyyn, vanhaan marokkolaiseen pouf-rahiin, valkoisiin lampaantaljoihin ja alkuperäisen tuotannon Kastehelmi-kakkulautasiin. Pouf maksoi kokonaiset 3€ eikä hyllynkään hinta kukkaroa rasittanut kaksinumeroista summaa enempää. Pouf löysi paikkansa yöpöytänäni ja String päätyi keittiöön säilömään kauneimpia kirppislöytöastioitani.
Viikon verran tästä piipahdin yhdellä lempparikirppiksistäni. Mennessä näin lahjoitusrullakosta pilkistävän matonkulman, rakastuin ja toivoin, että rullakko purettaisiin kierrokseni aikana. Siellä se vain lähtiessä nökötti edelleen. Kävelin jo ulos, mutta tein kuitenkin u-käännöksen ja rohkaistuin kysymään, josko mattoa olisi mahdollista vilkaista ja ehkä suoraan ostaakin. Kirppiksen naiset leväyttivät maton lattialle, minä huokailin entistä enemmän. Kokoa oli reilusti yli 2*3m, patinaa reippaasti, hiekkaa kilo tai kaksi ja päädyissä purkautumaa. Eivät kuulema voisi sitä hinnoitella tässä kunnossa, saat viedä, jos sillä mitään teet. Pakkasivat maton muovisäkkiin, minä soitin miehen hakemaan. Kiikutin maton telineelle, pesin, (pesin ja pesin,) sidoin maton päädyt uudelleen. Ja tässä hän nyt vilisee, milloin missäkin kuvassa.

Märkä mattoparka. 😁


Kesällä tekemästäni nettikirppis-astialöydöstä meinattiin saada aikaan ihan oikea parisuhdekriisi. Ostin nimittäin 27kg edestä Suomen rumimmaksikin astiastoksi tituleerattua Ruskaa. Hintaa oli posteineen 55€, oli siis kertakaikkisen pakko. Mies oli saada slaagin, kun kerroin, että tarvitsisin hieman apua postipaketin suhteen. Säikähti ensin, että ostin "jotain Ikeaa". Kuultuaan, että paketti sisältää astioita, vaihtui mantra suunnilleen tähän: "Astioita. Sä ostit 27 kiloo astioita. Astioita. Ei. Kakskytseittemänkiloo."

Mies on jo toipunut. Ja Ruskat ovat nykyään miehen lemppariastioita 😆 Ja ovathan ne kauniita ja täydellisen ajattomia. Meillä nämä palvelevat tällä erää yhdistettyinä mustavalkoisiin Marimekkoihin ja valkoisiin Arabioihin.Lastenhuoneessa työtuoleina palvelleita Artekin 66:ia tarvittiin aikuisten pyllyille keittiössä, joten lastenhuoneeseen täytyi etsiä uudet työtuolit. Tuoleiksi valikoituivat Artekin 65-mallin tuolit tummansinisellä ja mustalla istuimella, hintaa maltilliset 40-50€ posteineen/kpl (ahh, niin ihanan) patinan ansiosta.


Meidän valtavan seitsenneliöisen vuokrakeittiömme ikuinen murheenkryyni on kaappitilan lisäksi  laskutilan puute. Kun tähän yhdistää kohtuullisen nirson ja tarkan huonekalumakuni, kolmen vuoden ajan jatkunut etsintä ei näyttänyt löytävän loppuaan. Eräänä tiistai-iltana sain kuitenkin ostoilmoitukseni useampi kuukausi takaperin paikallisnettikirpan foorumilta bonganneelta puolitutulta naiselta viestin, että hän osti senkin, mutta se on heille liian iso ja voisi halutessani muuttaakin meille. Voi pojat! Entinen senkkini otti kyydin Porvooseen ja minä kipaisin 30€ väliraha kourassa hakemaan ihanan teak-senkin kotiin! Tai no, mies kipaisi, kaverin ja peräkärrin kera. Vähän isohan se on meillekin, mutta eihän me tässä kodissa ikuisuutta asuta 😉Pari viikkoa takaperin hehkutin etsintäni päättyneen. Olen pitkän aikaa himoinnut lastenhuoneen seinälle vanhaa maantieteellistä tahi tähtitieteeseen viittaavaa karttaa. Olimme viisivuotiaani kanssa kirppiskierroksella ja siellä odotti tämä vanha saksalainen opetuskartta, joka esittelee kullekin Euroopan maalle tyypillisintä lajistoa. Hintaa oli 15€, mielestäni varsin maltillinen (ja vaatimaton) hinta täysin moitteettomassa kunnossa olevalle harvinaisuudelle. Tähän rakastuivat sekä äiti että tyttäret. Miestä tosin harmittaa, että hirvi on merkitty Ruotsin puolelle. Ei tunnu pääsevän tästä yli sitten millään. 😅


Seuraavat löydöt ovat pieniä ja melko vaatimattomia, mutta minulle erityisiä.

Kuten lienette huomanneet, omaan kovin vahvan viehtymyksen vanhaan. Törmäsin eräällä reissulla tähän vanhaan japanilaiseen filmikameraan, toimivaankin vielä. Hintaa oli 18€, mikä ei mielestäni toimivasta kamerasta salamoineen ole mitenkään erityisen kallis hinta. En osaa sanoa, mikä tässä vetoaa, ehkä se on tuo salama. Ajattelin valjastaa tämän ihan oikeaan käyttöön ensi kesälomaa varten.


Marimekon Oiva. Puhdasta rakkautta. Olen kuitenkin läpikotaisen käytännöllinen ihminen, ja siksi perustellut itselleni jo pari vuotta, etten voi tuota teekannua ostaa, kun a) olen kahvinjuoja b) kannu seisoisi siis käytännössä koko ajan hyllykoristeena c) kannu on pelkäksi koristeeksi melko hintava.
Noh, eipä tarvitse perustella enää: löysin oman (täysin käyttämättömän oloisen) 25€ hintaan itsepalvelukirppiksen hyllyltä. Ja olen jopa haudutellut siinä teetä aika ajoin.


Viimeisimpänä listaan merkityksellisimpiin löytöihini:

-Vanhat tummahipiäiset patsaat, joihin koen järjetöntä kiinnostusta ja viehtymystä. Molemmat sain ilman rahallista panostusta (isompi oli rikkinäinen, onnistuin onneksi pelastamaan, ja toisen sain äidiltäni).
-Vihreän soodasifonin, jonka eräs tuttavani osti minulle paikallisesta vanhan tavaran kaupasta 10€ hintaan. Olen rakastunut noihin vanhoihin ranskalaisiin, lasisiin sifoneihin. Koska en kuitenkaan ole keräilijä, kaksi lienee tarpeeksi ja luetaan tässä taloudessa kokoelmaksi.
 -Mustan Nappulan ja Aarikan vanhan kynttilänjalan. Rakastan niiden muotokieltä.Vuoden 2017 toivon olevan kirppisannin suhteen vähintään yhtä antelias - haaveita ja toiveita on vielä kohtuullinen lista vitriinikaapista jakkaroihin (ja pariin Ruska-astiaan, älkää kertoko tästä miehelle) 😏 Kirpputorien lisäksi en muita sisustuskauppoja tässä kaupungissa juuri kaipaakaan. Tuossa nimittäin juuri laskeskelin, että kävelymatkan ulottuvilla kodistani on 14 kirpputoria. Kiirettä pitää. 😅

Ihanaa Uutta Vuotta!

1 kommentti: