keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Amppeli DIY. Hanging flower pot DIY.

Mitä syntyy terrakotta-ruukusta, kalkkimaalista ja kierrätyskeskuksen palalaarista kaivetusta nahkapalasta kahden kuumeessa vietetyn (ja täydellisen saamattoman) päivän jälkeen? Kun ulos ei voi vielä mennä, mutta virtaa alkaisi kuitenkin jo olemaan muuhunkin kuin sohvalla makaamiseen.

Ahh, niin trendikäs amppeli!
Kaikessa yksinkertaisuudessaan ohje menee näin:Puhdista ja maalaa lasittamaton saviruukku kalkkimaalilla. Yksi kerros useimmiten riittää. Minun lempparini on tämä JDL:n Black Velvet, rehellisen musta väri ja mahtava levittyvyys! Mustia kukkaruukkuja ei ole koskaan liikaa ja riittää tästä paljon muuhunkin (itse maalasin tällä pöydän ja tusinan kukkaruukkuja). Omassa ruukussani oli reiät valmiina, mutta jos niitä ei ole, sellaiset voi porata kiviterällä.


Amppelin valmistaminen:
1. Leikkaa jokaista ripustusreikää kohden 3kpl noin 100cm pituista, 0,5-0,7cm leveää nahkasuikaletta. Valmis nahkanauhakin luonnollisesti käy!
2. Solmi kolme nauhaa yhdellä solmulla sisäpuolelle.
3. Letitä. Älä venytä. Ja mieluummin liioittele letityksen jyrkkyydessä, valmiina nahkaletti venyy ja rakenne tasoittuu, mutta jämäkkyys säilyy.
4. Viitisen senttiä ennen loppua, solmi löyhästi.
5. Kaikki kolme nauhaa solmittuasi, riiputa ruukku tasapainoon ja kiedo haluamaltasi korkeudelta (minulla noin 65cm) nauhat yhteen rautalangan avulla.
6. Avaa solmimasi letin päät.
7. Valmista ripustuslenkki avaamistasi lettinauhoista. Itse solmin ensin yhteen kaksi ja kieputin päälle kolmannen letin päät, jättäen muut kaksi sisään. Irtopäät pujotin virkkuukoukulla kerrosten alle ja leikkasin lyhyiksi.
8. Piilota rautalanka. Leikkaa langan peittävä ja lettien ympäri ulottuva nahkapala. Rei´itä molemmista päädyistä.
9. Ompele pala rautalangan peitoksi.


10. Viimeistele ripustuslenkki noin 0,7-0,9cm*100cm nahkasuikaleella. Ompelin molemmat päät kiinni, kuten kohdassa 8-9. Omani ilmeen jätin hieman raffiksi ja päälle jätin hieman löysempää pujotusvaraa, kattokoukkumme kun ovat toistaiseksi melko pienet ja lenkki paksu.

Ja sitten kukkakauppaan (mikä ihan tekosyy tällaiselle viherkasvidiggarille)! Itse kun en vielä pääse, lavastin omaani hetkeksi iki-ihanan kilpipiilean 😊
 

----------------------------------------------------------

Last few days I´ve suffered of high fever and just been laying in bed. Today I already I feel full of energy, nevertheless not healthy enough to go out. So this is what I did with old terracotta pot, vintage chalk paint and piece of leather found at recycling center.

If interested, I pictured the whole process. Unfortunately the instructions are only in Finnish but maybe the numbers of measurements with pictures (and Google translator 😁 )help you get through.

2 kommenttia:

  1. Tulipa hieno. Hyvä idea kaikin puolin. Kiva blogi muutenkin.

    VastaaPoista