sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Kevätsiivousta ja kirppislöytöjä. Spring cleaning and flea market finds.

Joka vuosi lähtee lapasesta. Se kevätsiivous nimittäin.
Ensin piti vain pyyhkiä pölyt ja järjestellä vähän. Lopulta huomaan vaihtaneeni melkeinpä jokaisen astian paikkaa, hinkanneeni kaapit likipitäen vetolaatikoiden taustoja myöten. Ja siinähän se lauantai sitten sopivasti menikin.Mutta, ai että, minä nautin keittiöni uudesta ilmeestä! On niin siistiä ja puhdasta, uusia hyllyasetelmia ja parit uudet esineetkin. Oikeastaan kaikki lähti käytännössä siitä, että karkasin tunniksi kirpparille ennen miehen häviämistä töihin...Maljakoita, ihan jatkuvaan käyttöön yltäviä, minulla ei ole juuri lainkaan. Pakkohan nämä ihanuudet oli mukaan kerätä, yhteishintaakaan ei kertynyt 10€ enempää. Mikään lasikeräilijä en ole ollut koskaan, joten en näiden alkuperää oikeastaan osaa kuin arvailla. Harmaassa on jotain riihimäkeläistä, muut tuskin mitään ihmeempää. Mutta käsintehtyjä, vanhoja ja somia ovat kyllä kaikki!
Ja entäs tämä Arabian seinäkoriste? Käsinmaalattu laatta on Annikki Hovisaaren käsialaa ja kunnoltaan täydellinen. Hintalapussa luki 20€, mikä saattaa äkkiseltään kuulostaa pienestä laatasta suurelle. Näitä kuitenkin liikkuu vähän, luen sen taiteeksi ja normaalihintoihin nähden laatta oli suorastaan halpa. Paikkansa se löysi keittiön seinältä String-hyllykön kupeesta.


En ole koskaan ollut erityisen viehättynyt kuparista, messinkiä puolestaan rakastan. Olen tätä ruotsalaista sokerirasiaa kuitenkin katsellut kirpparihyllyssä jo pidemmän aikaa. Ja nyt se sitten oli pakko noukkia matkaan, koska jotain selittämättömän viehättävää siinä on.

Tämä helmikäsilaukku oli rakkautta ensi silmäyksellä. Ensinnäkään en omista yhtään juhlalaukkua (ajatella!). Toisekseen kunto oli täydellinen.Koska keittiö on putipuhdas, vuoat ja pellitkin hinkkasin rasvakulumista, oli tänään toinen tehopäivä. Susannan keittiöstä valmistui niin siskonmakkarakeittoa, pizzaa kuin gluteiinitonta ja ihan perinteistä pullaakin. Pyykkikone lauloi, taisin tiskatakin tämän ruoanlaittoinnostuksen ansiosta neljä kertaa. Vaihdoin kukkamultia. Ja vielä odottaisi vuoroaan kylpyhuone.

Huomenna on onneksi maanantai. Pääsee töihin lepäämään. 😁

-----------------------------------------------------------

Somehow it happens every year. A thought about little more intense spring cleaning turns out to be a marathon that includes placing all tableware again, washing the tiles and kitchen cabinets with toothbrush and so on. And oooooops, it took all Saturday just in kitchen!

However, I love my tidy and bright kitchen 😁 The new look of the String shelf and couple of new things. And that´s how this all actually began. With a drop to flea market before my husband again went to work all day.

I don´t have enough vases so had (a reason) to buy these three. They cost 10€ together, the handmade vintage beauties. 

And how about this beautiful wall decor piece from Arabia. It´s handpainted by Annikki Hovisaari and in perfect condition. The tile cost 20€ and I think this artpiece is worth every cent. It found it´s place next to shelf, perfect isn`t it!

I´ve never been fascinated about copper, the colour I love is brass. However this little Swedish sugar box has caught my eye for weeks and it was there also on Saturday. So I bought it. And it fits in perfectly!

This hand bag was love at the first sight! To be honest I do not own any evening hand bags (really!). And it was in perfect condition.

Because kitchen is clean, today I felt like baking and cooking. Made soup, pizza, glutein free buns and normal ones. Did the dishes because of this four times. Did laundry, changed the soil for houseplants. And there´s still bathroom cleaning on my list.

Luckily tomorrow is Monday. I miss my serene job. 😁

8 kommenttia:

 1. On sulla ollut touhukasta :) Hyvät kirppislöydöt myös teit! Ihana tuo seinäkoriste <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on paha tapa neurotisoitua tuohon touhuamiseen 😄 Seinäkoriste on myös mun oma lemppari 😊

   Poista
 2. Näyttää ihanalta tuo hylly, just mun tyyliä ;) tää blogi olikin uus mulle, mutta taidan jäädä seurailemaan, sen verran tykkään sun tyylistä!

  VastaaPoista
 3. Ihana piristysruiske alkavaan viikkoon. Kiitos. Lisäänpä suosikkeihini tämän blogin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, tämä piristi kovasti minun aamuani ❤️ Ihanaa viikkoa!

   Poista
 4. Oletpas ollut tehokkaana :D Ihana tuo Arabian seinälaatta, minusta loistava ja edukas löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehokkaan ja mielettömän raja on toisinaan hitusen häilyvä :D Siivoaminen on suurin paheeni ja noin se vaan saattaa päivä tai pari vierähtää pelkästään aloitellessa :D Laatta on kyllä omakin suosikkini, siinä on jotain kertakaikkisen lumoavaa!

   Poista