keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Sehän on Tatti! It´s Tatti!

Joskus tulee vastaan esineitä, joiden olemassaolosta ei ole ollut tietoinenkaan. Tässä tapauksessa ei varmaan moni muukaan.Esteri Tomula on yksi maineikkaimpia Arabian kuvittajia, joka työskenteli Arabialla vuosina 1947-1984. Yksi ehdottomia lempikuvioitani on tämä mustavalkoinen Tatti. Tatti-kuviota löytyy Finelin emalikulhoista ja kattiloista, ja Arabian uunivuoista, lautasista, kahvikupeista ja kannellisesta purkista. 

Tämän korkkisuljettavan purkin nähdessäni hieraisin kaksi kertaa silmiäni. Mutta kyllä se vain nähdäkseni on "real deal", kuvituksen mitat ja valmistustapa muutoinkin täsmäävät. Lasittamattomassa pohjassa on kaiverrettu nimikirjainmerkintä, joka mielestäni näyttää kirjaimilta L.T., mutta hyvällä tahdolla varmaan kääntyy E.T.:ksi. Kyseessä lienee siis jonkinlainen kokeilu.Melkoinen alku maaliskuulle näin vintagediggarin näkökulmasta☺
Oikein ihanaa maaliskuuta myös sulle ❤

------------------------------------------------------------------------

Sometimes you find things you did even know exist. In this case I think not did anyone else.

Esteri Tomula is one of the most well known illustrators of Arabia. She worked there between 1947-1984. One of my favorite patterns is this black and white Tatti. You can find it in enamel bowls of Finel and casseroles and porcelain jar of Arabia.

When I saw this, I had to blink. Twice. But it really is the real deal. The measurements of mushrooms, details and the way of production are like they should be. On the bottom you can see letters which more like look L.T. but assume to be E.T. I think this is some kind of experiment.

What a beginning for vintage lover`s March ☺
I wish wonderful March also for you ❤

4 kommenttia:

 1. Ohoh! Voiko olla!!!
  Minulta nimittäin löytyy samanlainen "kokeilu", mutta kahvikuppi, josta löytyvät pohjasta nuo samat nimikirjaimet. Ja näyttävät minusta olevan L.T.
  Olin ajatellut sitä jonkun harrastelijan tekemäksi, joka on vain kopioinut tattikuviot hyvin tarkaan. Tai itseasiassa kuvat näyttävät minusta siirtokuvilta.
  Olisi kyllä kiva saada selville tarkempi alkuperä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirtokuviakin on ilmeisesti joskus myyty, tuossa purkissa vain eivät mielestäni niitä ole (kuvio on lasitteen alla) :) Mutta täytyy todeta, että melkoinen sattuma! Minulle toisaalla kommentoitiin, että voi olla myös jonkun muun työtekijän kokeilu. Who knows? Uniikki ja ihana purkki minulla käsissäni kuitenkin on 😊

   Poista
 2. Oho! Hieno löytö, oli mikä tahansa. Ja kivan näköinenkin vielä.
  En tiedä mistä tulla tupsahdin tänne blogiisi, mutta kivalta näyttää täälläkin :)

  VastaaPoista