sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kaapiton koti. Home without closets.

Asuntoomme ensi kertaa astuessani humalluin tilasta.
Kodissamme on hieman päälle 80 neliötä, mutta jo ensivisiitillä tila tuntui suuremmalta. Tässä kolmiossa ei nimittäin ole yhtäkään seinänmittaista kaapistoa, eteiskaappia, peilikaappia, vaatekaappia saatika mitään vaatehuoneeseen viittaavaa. Keittiössäkin on vain yläkaappeja ja vetolaatikoita.

Ihanaa vai kamalaa?

Minusta ihanaa. En ole koskaan ollut luonteeltani jemmaaja. Lakanoita meillä on omaan vaihtotarpeeseen ja vieraille, pyyhkeitä omassa mittakaavassani paljon (kaksi hyllyllistä), vaatteita minulla on aina ollut maksimissaan rekillinen, käsilaukkuja enimmillään kolme. 

Heräsi kysymys, tarvitaanko tilaavieviä, suoranaisia "norsuja olohuoneessa" meille lainkaan? Entisessä kodissa ollut vaatehuonekin oli lähinnä romuvarasto. En halunnut missään nimessä peittää vanhoja tapetteja ja upeita hirsiseiniä valkoisilla mdf-kaapistoilla eikä tähän kotiin istuvia talonpoikaiskaappeja sitten taasen ostella ihan pikkupenneillä. Joten vaatekaappeja ei tullut.

Vanha keittiön senkki säilöö liinavaatteet, pyyhkeet, kankaat, langat ja paljon muuta. Myöskin keittiössä aiemmin palvellut String-hylly siirtyi aulaan kannattelemaan kirjojani ja käsityötarvikkeitani. Lehdet ja isommat teokset pinoutuvat somaan riviin senkin alle.
Ja ne vaatteet? Sepä tässä ihmetyttikin. Miehellä oli vaatteita aiemmin kaapillinen. Sen koko sisältö mahtui lopulta yhteen (!) lipastoon.


Minun vaatteeni (ja toistaiseksi myös miehen puvut) roikkuvat rekissä makuuhuoneen nurkassa. Vanhat matkalaukut puolestaan säilövät kaiken ei-rekillä-säilytettävän.

Lasten vaatteet ja lelut puolestaan piiloutuvat Ikean Ivareihin ja sänkyjen alle.Yhden kaapin joudun kuitenkin ostamaan, mutta sekin asettuu piiloon "pikkueteiseen". Imuri ja vierastäkit täytyy nimittäin saada piiloon. Urheiluvälineet onneksi piiloutuvat ulkovarastoon.

Päällimmäiseksi tässä säilytyspähkinnän keskellä kuitenkin nousi kysymys, että mitä kaikkea sitä on tullut aiemmin säilöttyäkään! Ja kuinka pienellä sitä ihminen loppujen lopuksi tulee toimeen, tekisi mieli karsia entisestään. Minimalistia minusta ei saa tekemälläkään, mutta kyllä tila vain on ihanaa!

----------------------------------------------------------------------
Will be translated a bit later, sorry. <3

4 kommenttia:

 1. Hei! Teillä on kaunis koti. Ihanat hirsiseinät! Mistä olet löytänyt makuuhuoneen liukuoven kiskon ja liukupyörät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ja kiitos :) Asustelemme kotiamme vuokralaisina, kaikki kunnia ovista talon aikanaan rempanneelle, joten en osaa tähän suoralta kädeltä vastata (mutta voin törmätessä kysäistä). :)

   Poista
 2. Oi ihanaa! Mä voisin hyvin elää ilman kaapistoja, mutta mies on semmoinen hamsteri, ettei onnistuisi millään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mies taas on täysi antimaterialisti :D Minä olen kaikkien kauniiden asioiden rakastaja, mutta olen yrittänyt rajata omistamisen tarpeellisiin ja käytettäviin esineisiin. :D

   Poista