lauantai 8. huhtikuuta 2017

Uusi koti, uusi sohva. New home, new couch.

Olen vatvonut uuden sohvan ostamista vuoden. 
Ihastuin ensisilmäyksellä Ikean Söderhamniin ja kävin sitä ystävällä koeistumassakin. Mutta koska edellinen kotimainen sohva kesti erinomaisena liki kymmenen vuotta, ja kotimaista olisin lähtökohtaisesti halunnut ostaa, emmin. Kauan.

Kun saimme uuden kodin avaimet, klikkasin itseni Ikean verkkokauppaan. Ja nyt meillä on Söderhamn, 2x3m kokoonpanossa. Enkä ole päivääkään katunut. Sohva on siro, mukava ja kaunis. Pestävistä päällisistä silkkaa plussaa. Ja aiemmin ostamani Ferm Livingin sekä ompelemani villakankaiset tyynyt istuvat tähän kuin nenä päähän.


Olohuone on muovautunut käytännössä sohvan ehdoilla. Koska huoneessa on kaksi isoa ikkunaa, takka ja kaksi oviaukkoa, on sommittelu tuottanut hieman päänvaivaa. En missään nimessä tahtonut kääntää selkää takalle ja sulkea jatkuvuutta makuuhuoneeseen. Enkä myöskään katsella televisiota toiselta puolelta huonetta.

Televisio päätettiin sijoittaa hieman parioven taakse piiloon, johon se aulasta ja makuuhuoneesta katsoessa aika hyvin piiloutuu. Sohvalla istujalle se on silti erinomaisella paikalla. Nyt tässä enää pähkäillään säilytyskalusteiden kanssa: suuresta kirjahyllystäni joutunen luopumaan, jollei työskentelypisteelle löydetä parempaa paikkaa olohuoneen ulkopuolelta, miehen vaatimuksesta kun meillä on läppärin lisäksi pöytäkone. Elokuvat majailevat väliaikaissäilytyksessä lastenhuoneen vanhassa String-hyllyssä, kunnes löydän niille sopivan sirot ja minimalistiset hyllyt tv:n hirsiseinälle. Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Tässä kodissa kun ei sisustusstressiä tunneta!
----------------------------------------------------------------------------------
I´ve considered buying a new couch almost a year. I fell in love with Ikea Söderhamn but because I wanted to buy domestic-made couch, I hesitated.

When I got keys for our new home, I clicked to Ikea´s webshop. And now we have Söderhamn, and I haven´t regreted a bit. It´s comfy and beautiful. Washable upholstery is a huge plus in family with two kids!

Our livingroom builds up around the couch. I don´t want to turn my back for fireplace or look tv from the other side of the living room. Our livingroom is a bit challenging with two big windows and entries.

We put tv behind the left door where you can look it on couch but don´t really see it from the hallway or bedroom. Now we have to decide where to put all the movies and PS games of kids. My bookshelf might not fit in because we need to fit my husband´s computer in the room. Until I find the perfect solution, String shelf will take a place for this temporarely.

4 kommenttia: