maanantai 17. huhtikuuta 2017

Valaisinlöytöjä. Lighting finds.

Joskus viaton kysymys valaisimen alkuperästä voi johtaa siihen, että valaisin vaihtaa kotia. Niin kävi tämän hurmaavan pöytävalaisimen kanssa, kun sitä anoppilassa kovasti ihailin ja kysäisin, josko saisin hieman tätä kirppislöytölamppua kurkata, kun niin kovin design-klassikkoa muotokieleltään muistutti.

Pienen googlettelun jälkeen kävi ilmi, että valaisin on nimeltään "Jonas", norjalaista kädenjälkeä ja sen on suunnitellut Jonas Hidle Høvik Lysille 1980-luvulla. Minä siinä sitten sanomaan, että jos joskuskoskaanmilloinkaan luopuu, muistaa minua. Anoppi tähän totesi, että valaisin on kaunis, muttei se täysin hänen tyyliinsä istu, ja että saisin valaisimen syntymäpäivälahjaksi kesällä.

Kesä saapui yllätyksekseni jo pitkänäperjantaina, ja valaisin löysi heti paikkansa makuuhuoneestamme. Valaisimesta löytyy myös jalkalamppu-versio, jonka toivoisin vielä joskus meille yhyttäväni!
 Lauantaina tein toisen upean valaisinlöydön 8€:lla. Opaalilasin ja messingin yhdistelmä yhdistettynä simppeliin muotokieleen lumosi välittömästi, ja tämä selkeälinjainen kaunokainen valaisee nyt eteistämme. Valaisimen alkuperä on kovasta googlettelusta huolimatta edelleen arvoitus, joten kaikenmoiset arvaukset otetaan vastaan-------------------------------------------------------------------------
Sometimes you just pop out a question about lighting´s origin and notice that you soon own the one. This is what happened at my mother-in-law´s house a while ago. This lighting fixture looked so much like design classics that we googled a bit.

Google told us that lamp is from Norwegian Høvik Lys, called "Jonas" and designed by Jonas Hilde in 1980´s. I fell in love with this table lamp and told mother-in-law to remember me if she never was gonna give up on it. She answered that it just doesn´t exactly fit in her house stylewise and I´ll have it for my birthday (in July).

As a big surprise my birthday present arrived couple months early on last Friday. It looks so good in our bedroom! I wish that one day I´ll find also "Jonas" floor lamp.

On Saturday I made a wonderful 8€ find at flea market. Combination of opal glass, brass and classic design fits perfectly to our hallway´s golden wall papers. Despite intensive googling I still have no idea about it´s origin. Any information is welcome!

6 kommenttia:

 1. eksyin blogiis mutkien kautta, eikä harmita yhtään :) Ihania postauksia ja juttuja....Ja nuo melemmat valaisimet on oikeasti ihan mielettömän kauniita. Itsellä odottaa kaattiskuormasta pelastetetu lamppu, joka tarvii hieman fiksusta....kaikki ajallaan..:)
  Ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi ❤️ Projekteja (ja ikuisuusprojekteja 😄) täytyy aina olla 😉 Oikein ihanaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Oi kuinka kauniit valaisimet! ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
 3. Moi. Multa löytyisi ylimääräisenä tuo Hilden lattiavalaisin! Laita viestiä jos kiinnostaa :)
  viilomaa.iivari@gmail.com

  VastaaPoista