sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Ihan pihalla.

Kiersin tänään talon entisen omistajan kanssa pihan läpi.
Tajusin olevani puutarhan sijaan paratiisissa.

Saldo: omenaa, luumua, kirsikkaa, kriikunaa, lipstikkaa, ruohosipulia, raparperia, keltaisia vadelmia, punaisia vadelmia, aroniaa, tyrni, viinimarjoja, neljä penkkiä pioneja, liljoja -ja loppuja en enää kertakaikkiaan nimeltä muista! Tonttia rajaa yhdeltä sivulta syreeniaita, toiselta jonkin sortin pensaskasvi ja kolmannelta tiheät köynnöskasvit, joita veikkaan keijunmekoksi.


Päivä menikin sitten penkkejä kitkiessä, runkoruusuja istuttaessa ja auringosta nauttiessa. Oli ihanaa vihdoin touhuta pihalla, terveenä. Edellisen blogipostauksen jälkeen nousi nimittäin vielä uusi kuume, joka kääntyi päivystyskeikaksi ja pitkäksi lääkekuuriksi. Nyt olen vihdoin kunnolla jaloillani viikkojen sairastelukierteen jälkeen.

Viikolla ehdin hitusen kirppistelläkin ja noutaa postista viimeisimmän nettiostoksen. Näistä neljästä löydöstä en kertakaikkiaan osaa nimetä suosikkia. Richard Lindhin/Arabian kukkaruukku maksoi aluslautasineen 7,5€. Vihreinä en näihin ole törmännyt koskaan, joten olisi lähtenyt kyllä mukaan suolaisemmallakin hintalapulla! Väriä on todella vaikea ilman välineistöä vangita, se on kaunis munankuoren vihreä.Tämä Jousipaidan ompelimossa entisessä elämässään palvellut työtuoli löytyi yhdestä Lahden lemppariputiikeistani, Marakattimarssista. Marakattimarssin tiloissa toimi ennen kolmen naisen jakama Puoti, joka aivan hiljan jakautui kolmeksi eri liikkeeksi. Marakattimarssi on näistä minulle rakkain: ihania lastenvaatteita, kotimaisia sisustustuotteita ja hippunen vintagea!"Dali Editions"-taulu löytyi kirppikseltä ja vaikka Dali ei suoranaisesti kuulu lempitaiteilijoihini, tämä näyttelyä mainostava printti puhutteli kovasti. Kokoa tällä on 60*105cm, ja paikkakin on jo mielessä. Säilytyskalusteita kuitenkin vielä haeskelen, joten naulan lyöminen seinään saa vielä hetken odottaa.


Kaunista peiliä olen etsinyt uuteen kotiin muutosta lähtien. Mielikuva isohkosta ovaalista peilistä mustin kehyksin vaihtui tähän neliskulmaiseen puukehyksiseen kaunottareen. Peilin takana on merkintä "Koskela -61", myyjä epäili tämän palvelleen aikanaan Koskelan sairaalassa. Peilillä on kokoa 50*65cm ja se pääsee aikanaan eteisen seinälle. Maksoin tästä 30€ posteineen, joka kirppishinnaksi on ehkä hitusen korkea, mutta täsmälöydöksi tässä kokoluokassa ja lookissa mielestäni suorastaan edullinen.Huomenna on taas lempipäiväni maanantai. Ja jospa tämä kesäkuu toisi mukanaan vihdoin myös kaivatun lämmön. Ihanaa viikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti