maanantai 12. kesäkuuta 2017

Terveiset Lahesta!

Lahti.
Suomen Chicago.
Koti.

Aivan hiljan tuli täyteen yhdeksän vuotta lahtelaisena.  Mitään paikkakuntarakkautta tänne muutto ei todellakaan heijastellut. Muuttomotiivina oli puhtaasti työ (ja kasvava vauvamaha). Kuusi vuotta totuttelin karjalaisena eloa Hämeessä, kaksi seuraavaa vuotta jo sopeuduin ja hiljalleen kaupungille lämpenin. Enää en osaa kuvitellakaan asuvani muualla.

Lahti on ihan omanlaisensa. Kompakti, sisäänpäinlämpiävä, rumankaunis. Pieni, mutta toisaalta niin täynnä kaikkea. Eikä pahamaineisesta Chicagosta ole jäljellä kuin muutaman vuosikymmenen takaa kaikuva maine.

Kaupunkiin on parin viime vuoden aikana noussut ihania pieniä putiikkeja ja kukkakauppoja workshoppeineen. Luonto on aivan äärellä, vierellä ja läsnä, mikä näin keskellä korpimetsiä varttuneelle on todellinen ilonaihe! Olen löytänyt täältä omat lempipaikkani, sielunmaisemani ja antoisimmat secondhand-mestat. Olen löytänyt kodin.

Tätä ei varmaan kukaan minut tunteva uskonut kuulevansa: mä en lähde täältä enää mihinkään! Ohessa kuvakollaasina viikonlopun touhuja, meidän perheen lempimestoja. Kävin minä luonnollisesti kirpparillakin, siitä sitten myöhemmin lisää :)

Oikein ihanaa alkanutta viikkoa (ja tervetuloa meille Lahteen) <3
1 kommentti:

  1. Oi Lahti <3 Itse olen alunperin lahtelainen ja 19 vuotta tuli Lahessa elettyä. Ja kyllä sinne vain on aina yhtä mukava palata :) Olenkin tullut siihen tulokseen, että tyttö voi lähteä Lahesta, mutta Lahti ei tytöstä :D

    VastaaPoista