maanantai 3. heinäkuuta 2017

Kesäkuisia kirppislöytöjä.

Kesäkuisia kirppistelyjä sotkivat sekä työt, miehen työt että sairastelu. Tuntui, ettei oikein muuta ehtinyt kuin kulkea kodin ja työpaikan väliä. Oikein kivoja löytöjä vähäisillä retkilläni onnistuin kuitenkin tekemään.

Ultima Thulen tarjoiluvatia olen ihastellut tätini luona, ja sarjaa lasien ja tarjoilukulhon verran jo omistankin. En jotenkin koskaan saanut aikaiseksi vatia hankkia, mutta kun sellainen second handina vastaan tuli, en epäröinyt. Ultima Thulen muotoilu viehättää minua kovin ja tämä on varsin kaunis tyhjänäkin. Virheettömällä vadilla oli hintaa 40€, joten pidän sitä oikein mainiona löytönä.Arabian tummia kukkaruukkuja olen keräillyt matkaan, kun asiallisen hintaisia ja kuntoisia on vain kohdalle sattunut. Isoja (vaikka kuvassa kasvin ansiosta kovin pikkuruiselta näyttääkin, tämä on siis i-so, noin 20cm halkaisijaltaan) ruukkuja tapaa harvemmin ja tämä 10€ maksanut ruukku lautasineen olikin hymyn suupieliin nostattanut löytö.
Nämä Arabian pikkuiset esineet tarttuivat mukaan pihakirppikseltä hitusen suolaiseen hintaan puutteisiin nähden. Öljypullossa on piskuinen risku suuaukolla ja siitä uupuu puinen korkki, jokoa vaikuttaisi uupuvan myös tuosta pikkuisesta purkista. Ihastuin kuitenkin muotoiluun ja näin nämä keittiöni maustehyllykössä.


Mummini oli löytänyt nämä piippuleimaiset Arabian Myrnat kirpputorilta, ja toi ne minulle etukäteisenä synttärilahjana saatesanoilla "Heitä pois, jos et tykkää". Minulla ei Arabian pikkukuppeja ole lainkaan, mutta näissä on kovin nostalginen fiilis: toinen isoäitini kattoi aina vieraille sekä juhlahetkinä Myrnat pöytään. Mitään keräilyvimmaa nämä eivät herättäneet, mutta paikkansa varmasti löytävät. Minulla on hitusen sellainen kutina, että Myrna tekee vielä samanmoisen tulemisen kuin Ruskakin, joka oli kauan monen sukupolven inhokki.
Olen keräillyt pikkuhiljaa Ruskan rinnalle vaaleampaa astiastoa, jota täydennän mustavalkoisilla Marimekon ihanuuksilla. Nuo pienemmät 1,5€:lla löytyneet ruokalautaset esittelinkin jokin aika sitten, mutta kesäkuussa matkaan tarttui myös isommat lautaset ja kulhot yhteishintaan 20€. Nyt alkaisikin sitten kauniiden ja täydellisen kokoisten pikkukulhojen etsintä.
Kesäkuun alussa löytyivät nämä Arabian ihanuudet euron kappalehintaan. Pihlajanmarja-kuvioisesta purkista uupuu kansi, mutta muutoin se on erinomaisessa kunnossa, ja löytänee käyttökohteen kannettomuudestaan huolimatta. Pikkuruiset kupit ovat käsinmaalatut, ja sain näistä veikkauksen uniikkitöiksi. Rakastuin täysin tuohon siniseen <3

 
Saapas nähdä, miltä heinäkuun kirppissaldo tulee näyttämään. Toivottavasti vähintään yhtä hyvältä kuin kesäkuun! Antoisia kirppisreissuja!

4 kommenttia:

 1. Aivan loistavia löytöjä olet tehnyt! Ultima Thulen vati on taideteos, ja monikäyttöinen sellainen.
  Arabian ruukku lautasella on aina löytö ja omasi sait kyllä edullisesti :) Paljon kivaa olet kesäkuussa ehtinyt, vaikka toisin kirjoitut :)
  Aurinkoisia heinäkuun päiviä ja kivoja kirppislöytöjä lisää!

  VastaaPoista
 2. Aina ihana Kati, kiitos <3
  Niitä 11h työpäiviä on hitusen hankala kuvata, ja kyllähän nuo kirppislöydöt huomattavasti kivemmilta näyttää. ;)
  Mutta uudella energialla tähän kuuhun! :)

  VastaaPoista
 3. Mukavia kirppisostoksia/löytöjä olet tehnyt <3 mitähän tässä kuussa löydätkään :) Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 4. Hienoja löytöjä!!:) Sitä ei koskaan tiedä mitä ihanaa vastaan tulee ja joskus voi tehdä hyvinkin edullisia löytöjä! Kaunista kesänjatkoa:)

  VastaaPoista