sunnuntai 20. elokuuta 2017

Käsinveistettyä puuta, siloiteltua keramiikkaa ja ajattomia muotoja: viimeisimmät sisustuslöytöni.

Koti kertoo parhaimmillaan ihan omaa tarinaansa ilman kertojaakin. Se rakentuu kerroksista, persoonallisista mieltymyksistä eikä  piilottele pieniä puutteita ja elämänjälkiä. Niin kodissani kuin sisustusesineissä rakastan käsityön tuntua, tarkoin harkittuja muotoja, vuosien ja käyttäjien mukanaan tuomaa kulumaa ja jopa kolhuja.

Viimeisimmät sisustuslöytöni ovat kattava leikkaus juuri sitä, mistä kodissani ja sisustuksessani pidän. Käsinveistettyä puuta, tarkoin viimeisteltyä keramiikkaa, persoonallista kädenjälkeä, aitoja materiaaleja ja ajatonta muotoilua. Esineitä, joiden takana on tarina, jota voisi sieluksikin kutsua, vaikken itse kertomusta koskaan pääsisi kuulemaankaan.

Tämä käsinveistetty karhu löytyi lahtelaiselta kirppikseltä 5€ hintaan. Sen muoto ja ilmeikkyys lumosi ensinäkemältä. Karhussa on jotain niin perisuomalaisen rakasta, jämäkkää ja vahvaa, ettei sen ostamista tarvinnut harkita vähääkään.

Samalla reissulla löytyi tämä 1€ maksanut japanilainen naamio. Ei ole itse asiassa kauaakaan, kun vastaavia ihailin erään kodin lehtikuvissa. Erityisiä Japani-sidoksia minulla ei ole, mutta kulttuurirakastajana ja melko paljon erilaisia kulttuureja kokeneena jokin tässä todella vetosi.
Olen ihaillut instassa ruotsalaisten vintagekotien kukkaruukkujen hentoja värejä kaikissa sateenkaaren väreissä. Löysin vihdoin oman vaaleansinisen juuri jakamalleni kilpipiilealle (joka vielä hieman nuupottaa). Rakastan sinisen lasituksen alta pilkistävää punasavea. Ruukku maksoi 0,80€.
Paikalliselta nettikirppikseltä löytyi vihdoin haikaamani lyhytkarvainen tummanharmaa lampaantalja, hintaa tällä oli 10€.Ihastuin Arabian ja Iittalan valmistamaan, Stefan Lindforsin suunnittelemaan Ego-sarjaan reilu vuosi takaperin. Egon klassinen muotoilu on helppo yhdistää mihin tahansa muuhun sarjaan, ja tuo 4dl muki istuu käteen kuin hansikas! Löysin sarjaan seitsemännen mukin tasseineen 20€ hintaan paikallisnettikirppiksen kautta.Olen haaveillut keittiöön kuppimallisia tuoleja simppelillä metallijalalla. House Doctorin Forms oli muotoilultaan täydellinen, mutta keinonahkainen päällinen epäilytti ja sokkona tilaaminen hirvitti. Ratkaisu löytyi kovin yllättäen puolison työpaikan roskalavalta, jossa odotti loppusijoitusta neljä kappaletta Eero Aarnion Askolle suunnittelemia Polaris-tuoleja. Tuoleissa on mahtava muotoilu ja niissä on erittäin hyvä istua. Nämä kirkuvan oranssit ihanuudet tulevat kokemaan pienen muodonmuutoksen, joka on itse asiassa jo potkaistu alkuun kittaamalla ja maalaamalla ensimmäiset maalikerrokset. Tästä lisää myöhemmin, kun on esitellä tuloksia ☺Viimeisimpänä on pakko esitellä vielä kesän likipitäen ainoa putiikkilöytö. Teimme perheretken Porvooseen ja löysin ihanasta Design Delistä tämän Timo Mänttärin suunnitteleman "kuvataitelijat"-julisteen. Printti odottelee vielä sopivan paikan löytymistä, mutta rakastan sitä jo nyt valtavasti!Iloa uuteen viikkoon❤

-Susanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti