maanantai 7. elokuuta 2017

Nefriittiä ja raitoja lastenhuoneessa.

Koska nainen on planeetan ainoa sukupuoli, joka voi muuttaa mielensä hetkessä, pidätän siihen jatkossakin oikeuden. Myin nimittäin autenttisen Stockholm Randimme pois muuton jälkimainingeissa ja kiikutin uudemman tuotannon maton pari kuukautta tämän jälkeen kirppikseltä kotiin. Matto on vain kertakaikkiaan klassikko. Ja lastenhuoneen uudet värit huusivat sitä (tai no sopivaa mattoa ylipäänsä ja tämä tuli vastaan).


Mitä äidit tekevät jäätyään yksin kotiin neljäksi päiväksi? Tämä äiti yleensä kittaa seiniä, maalaa, suursiivoaa, luuhaa kirppiksillä tai kertakaikkiaan ei tee mitään. Kutsun tätä kaikkea laatuajaksi. Tällä erää näin tilaisuuteni maalaamiseen tulleen: Ikean Ivar kaapit olivat kooltaan täydelliset lastenhuoneen säilytystarpeisiin, mutta muuton yhteydessä niitä ei kertakaikkiaan ollut aikaa maalata eikä se lasten kotona ollessa onnistunut muuton jälkeenkään. Kaapit itsessään olivat kauniit, mutta riitelivät pahasti muun kodin kanssa: rakastan teakia, tumma puuta ylipäänsä eikä vaalean puun määrää täten ollut tarkoitus tästä lisätä.

Mielessäni oli värinä harmahtava vihreä, enemmän tumma kuin vaalea. Ensimmäisellä yrityksellä sävy paperissa oli täydellinen, mutta kuivuttuaan väri oli kertakaikkiaan vain sininen. Toisella yrittämällä tein, mitä ensimmäisellä kerralla olisi pitänyt intuition mukaan tehdä: ostaa nefriittiä.


T-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n.
Sekä sävyltään hirsiseinän että tapetin parina.
Naputtelin kaappien pohjaan vielä huopanastat paitsi liikuttelua helpottamaan, mutta myös siltä varalta, että ovet alkavat laahata.

Viimeisenä iltana sain työkavereiden avustuksella seinään vielä hyllynkin tähän saakka sängyn alla majailleille lautapeleille. Vintagediggarina ja aitoja materiaaleja rakastavana tämä Kärkkäiseltä ostettu uusiotuotantohylly oli iso pettymys: sivupaneelit ovat melkoiset riu´ut ja hyllylevyt taipuvat pienestäkin painosta. Kirjat piti poistaa hyllystä jo parin päivän jälkeen.Mutta tällä mennään nyt, toimivuus edellä. 
Seuraavaan laatuaika-kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti