torstai 14. syyskuuta 2017

Habitaren mielenkiintoisimmat

Olen odottanut Habitarea kuin kuuta nousevaa. Enkä suotta. 
Tänään messuilla vierähti puolikas päivä enkä silti ehtinyt kiertää jokaista osastoa. Jalat ovat kuitenkin sitä mieltä, ettei harmita. 

Pidemmittä puheitta kymmenen tunteita herättänyttä Habitare-"löytöä" satunnaisessa järjestyksessä, olkaatten hyvät!
1.  Fair Start -osasto. Rakastan värejä. Rakastan tarinoita tuotteiden takana. Rakastan kasvutarinoita ja pyrkimystä hyvään. Tässä on mielestäni nämä kaikki.2. EcoDesign Habitare: Hinni Soinin minimalistinen riippukeinu Hanging-A-Round. Massiivipuuta ja nahkaa, kertakaikkiaan täydellinen. Taisin henkäistä ääneen "ihana".


3. EcoDesign Habitare: Juri Karisen Logos-seinähylly, joka rakentuu ilman työkaluja ja ruuveja. Tässä tuotteessa on kohdallaan paitsi ulkonäkö, myös valmistuksen ja logistiikan ekologisuus.
4. Vimma Life. Vaatteistaan ja kankaistaan tuttu Vimma ottaa harppauksen kodin sisustuksen puolelle. Ihastuin erityisesti tapetteihin, joiden paikoilleen asentamiseen tarvitaan vain vettä!


5. Anno. Olen ikävöinyt Annoa Anttilan konkurssista saakka. Ihana Anno on palannut takaisin vahvempana kuin koskaan. Harmaata, ruskeaa ja vanhaa roosaa. Syksystäni tuli juuri täydellinen!


6. Adora. Olen menettänyt sydämeni Adoran villamatoille. Ja tämä se on oikeanlaista mainontaa ja läpinäkyvyyttä, jos jokin. Kutojien ammattitaitoa ei voi kuin ihailla. Olen vaikuttunut.
7. Iskun Base-kerrossänky. Jos ensimmäinen fiilis näin 32-vuotiaana on, että "vähän tähän sais hienon majan", tämä syksyn uutuus olisi taatusti lastenkin mieleen. Jännä sekoitus space agea ja minimalistista modernia. Vahva tykästyminen.

8. Ikea. Ensimmäinen osasto, jossa tuli täydellisen kotoisa olo. Myöskin ensimmäinen osasto, jossa oli panostettu estetiikan lisäksi myös fiilikseen: taustalla näkyvä herra soitti jotain minulle tuntematonta soitinta äärettömän levolliseen ja hypnoottiseen tahtiin. Olisin voinut sulaa tähän sohvaan. Syksy vaatii ehdottomasti yhden reissun Ikeaan!
9. Finarte. Vahva, yksinkertainen esillepano. Ei mitään ylimääräistä, ei mitään turhaa. Laatu puhuu. Vahvaa kotimaista suunnittelua. (Ei kertakaikkiaan mitään lisättävää.)
10. "Eettinen", Tikaun kuratoima sisustusosasto, joka on koonnut eripuolilla maailmaa vastuullisesti valmistettuja tuotteita yhteen. Rakastuin erityisesti Tikaun villamattoihin, Afro Artin tyynynpäällisiin ja Mifukon koreihin. Ekologisia, kestäviä materiaaleja. Ja tarinoita tuotteiden takana. Täysi kymppi.


Huomenna vilkaistaan, mitä Habitaresta tarttuikaan kotiintuomisiksi. Sitä ennen nostan jalat ylös ja juon kupposen kuumaa. Ihanaa syysiltaa!

-Susanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti