tiistai 5. syyskuuta 2017

Syksyn trendivinkit vintagediggarin perspektiivistä

Kirppisten lisäksi luuraan kaikista mieluiten kukkakaupoissa, vahvana kolmosena tulevat rautakaupat. Tuossa viime kirppiskiekan yhteydessä esikoinenkin jo kysäisi: "Äiti, käydäänkö K-Raudassa kans?" (No, käytiinhän me.) Kun minua elokuussa pyydettiin kirjoittamaan syksyn Kotiblogeihin jo esillä olleena kotina syksyn trendeistä, meinasivat mennä murot väärään kurkkuun.Luen kaikki mahdolliset sisustuslehdet, surffaan nettikaupat, instaan ja pinterestaan. Mutta mikään suoranainen trendien toteuttaja en armottomana vintage-diggarina tunnusta olevani, olen aina kulkenut hitusen omia polkujani. Vaikka toki minäkin sieltä ajankohtaisista mallistoista omat helmeni poimin! 

Mutta hei, tässä mun kolme kovaa!

PERSOONALLISUUS
Kirpputoreilla kiertely persoonallisten sisustuslöytöjen ja tuunauskohteiden toivossa on paitsi ekologista ja ihanaa, mutta myös suositumpaa kuin koskaan. Tyylirajojen rikkomisesta, kerroksellisuudesta, perinteistä ja persoonan korostamisesta on tullut huomattavasti kiinnostavampi kombinaatio kuin vuosikausia ihastuttaneista tyylipuhtaista ja minimalistisista kodeista. Lundian hyllyjä uudistetaan innolla, vanhojen viherkasvien pistokkaita etsitään kuumeisesti kirppispalstoilla, ja tarjoiluvaunuihin rakennettuihin asetelmiin sujahtaa mukaan yllättäviäkin second hand -löytöjä.
KÄSINTEHTY KERAMIIKKA
Olen ilolla seurannut aikanaan Suomen rumimmaksikin astiastoksi tituleeratun Ulla Procopèn Ruskan nousua Instagramiin ja sisustuslehtien sivuille. Rouhea keramiikka erityisesti ruskean sävyissä viehättää nykyään muitakin kuin minua. Käsityön jälki saa reilusti näkyä! Ruskan upeat värisävyt, samettinen pinta ja lasitteen värin elävyys tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen jo pari vuotta sitten. Sittemmin ruskean sävyistä keramiikkaa on mustavalkoisten astioiden rinnalla astiakaappiin kertynytkin sievoinen määrä kaunistuttamaan kattausta -ja kauhistuttamaan niitä 60- ja 70-luvun lapsia, joiden päällimmäinen muisto astiastosta tuntuu liittyvän ruokailuvälineiden kirskuntaan.

 UTUISET SÄVYT
Tänä syksynä kotiini on hiipinyt enemmän värejä kuin koskaan. Huhtikuusta saakka kodiksemme kutsuma hirsivanhus tuntuu suorastaan janoavan pehmeyttä ja murrettuja värejä ympärilleen, vaikka osansa lieneekin myös pitkän mustavalkoisen kauden jälkeen kauppoihin ilmestyineillä utuisilla ja pehmeillä värisävyillä. Olen ihastunut syksyn värikarttojen murrettuihin  vihreän sävyihin: lastenhuoneen kaapit saivat nefriitin sävyn ja Artekin jakkara peittyi salviaan. Vihreän rinnalle olen ripotellut hitusia puuteria, okraa ja tummansinistä tuomaan lisää pehmeyttä ja harmonisia kontrasteja.
Miltäs sisun syksysi näyttää? 
Inspiraatiota syksyn trendeihin kannattaa hakea myös tänään ilmestyneestä Kotiblogista, jossa myös muiden bloggaajien trendivinkit!2 kommenttia:

  1. Olen ihan samoilla linjoilla kanssasai näistä, yhtenä kovana meillä tulee näkymään vielä ainankin nahka ja sametti syksyn eri sävyissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla odottelee iso kasa nahkaa ompelua, tulee näkymään siis meilläkin :) Sametille en ole vielä itse lämmennyt :D

      Poista