lauantai 17. helmikuuta 2018

Kirppislöytöjä ja viherostoksia

Valon määrän lisääntymisen myötä on kasvanut myös hitusen hiipunut kirppisinnostukseni. Huomaan olevani entistä valikoivampi sen suhteen, mitä ostoskoriin lopulta päätyy, mutta näköjään aivan tyhjin käsin ei ole silti tarvinnut kertaakaan kotiin tulla.


Olen kaivannut sohvalle toista villaista, tummasävyistä vilttiä, mutta nettikauppojen valikoimaa selatessani olen päätynyt joko nirsoilemaan tahi nuukailemaan. Nyt ei kuitenkaan tarvitse enää jakaa sitä sohvan ainokaista lämmittäjää koko perheen kesken! Tämä 5€ maksanut Hemtexin huopa oli väriltään täydellinen, ja mikä tärkeintä, se ei kutita!Olen omistanut Bitossin keramiikkaa aiemminkin, mutta ainoa, mitä olen jäänyt haikailemaan, on kerran kirppiksellä näkemäni huonokuntoinen lampunjalka. Tällä viikolla minulle tuli sellainen vastaan 6€ hintaan, tällä erää täysin virheettömänä yksilönä. En tiedä, kumpi Aldo Londin keramiikassa kiehtoo enemmän: kuvio vai tuo ihana turkoosi, Rimini Blue. Valaisimesta uupuu varjostimen lisäksi sähköjohto, mutta koska lampunjalka on vuodelta 1953, olisivat molemmat olleet uusimista vaille joka tapauksessa.
Minulla on ollut pitkän aikaa pakkomielle Artekin valkoisista seinähyllyistä, joille asettelisin ihanan rosoista keramiikkaa ja kirjoja. Pakkomielle on kuitenkin kariutunut budjettisisustajan pihiyteen, nämä kun eivät millään hetinyt-listalla ole olleet. Kun nettikirppiksellä vastaan tuli vihdoin hylly kaksinumeroisella summalla, päätin toimia. Tästä kellastuneesta hyllystä tulee vielä vaalea kaunokainen jahka kelit sallivat kellarin puutyötilan käyttämisen maalaustarkoitukseen! Nyt pitäisi vielä löytää muutama lisää, inhimilliseen hintaan tottakai!Toinen pakkomielteeni liittyy taiteeseen. Keväällä 2016 vierailimme ystäväni kanssa Lahden Muotoiluinstituutin viimeisessä kuvataidelinjan myyntinäyttelyssä, josta minulle tarttui mukaan Veera Inkerin Rin Tin Tin (klik!). Toinen ihailemani teos oli moniulotteinen, tummanpuhuva ja kaikessa yksinkertaisuudessaan lumoava. Koska tuolloin opiskelevana äitinä piti minibudjetin puitteissa tehdä valinta kahden teoksen välillä, päätyi ystäväni ostamaan tuon toisen teoksen. Maalaus on kuitenkin kummitellut mielessäni siitä asti ja kun muutimme viime keväänä nykyiseen kotiimme, näin sille paikan olohuoneessa. Koska ystäväni on ihana, maalaus on nyt minun. Kuva ei valitettavasti tee tälle lainkaan oikeutta, odottakaas kun saan tämän kehyksiin ja seinälle!Koska kevät ei ole mitään ilman uusia viherkasveja, tein pari valloittavaa hankintaa ihanasta Neilikasta: korallikaktus teki ruukkupäästä pienen punk-rokkarin ja valloittava amppelijasmiini rauhoittaa lasten unen huumaavalla tuoksullaan. Hitusen ottivat nuo kukkanuput itseensä paketissa matkustamisesta, mutta kasvi on kyllä lumoava ilman kukkasiaankin.

Näiden löytöjen myötä toivottelen kirppisonnea kaikille onnekkaille, jotka huomenna kierrokselle pääsevät. Meillä nimittäin sairastupaillaan toista viikkoa, tällä erää minun hoitovuorollani.


-Susanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti